34985 NL - wetsvoorstel
Aanvullingswet natuur Omgevingswet

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 3 juli 2018 ingediend door de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Schouten i, en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ollongren i.

 

Dit voorstel regelt de integratie van de Wet natuurbescherming in de Omgevingswet. De wet natuurbescherming is op 1 januari 2017 in werking getreden. Dat was een modernisering en vereenvoudiging van de voorgaande natuurwetgeving, waarbij de Europese en internationale verplichtingen zijn meegenomen. Bevoegdheden, verantwoordelijkheden en taken zijn met de Wet natuurbescherming in hoofdzaak bij provincies belegd. De wet natuurbescherming is al zoveel mogelijk afgestemd op de Omgevingswet. De Omgevingswet is gericht op samenhang en in stand houden van een veilige en gezonde leefomgeving. Ook het beheren, gebruiken en ontwikkelen van de fysieke leefomgeving valt daaronder. En daar maakt natuur onderdeel van uit. Het doel van deze wet is bescherming, beleving en benutting van natuur zoveel mogelijk te laten samengaan, waarbij rekening wordt gehouden met andere ruimtelijke functies, sociaaleconomische vereisten en lokale en regionale bijzonderheden.

1.

Volledige titel

Wijziging van de Omgevingswet en enkele andere wetten in verband met de overgang van de Wet natuurbescherming naar de Omgevingswet (Aanvullingswet natuur Omgevingswet)

2.

Nota's van wijziging en amendementen

Bij dit wetsvoorstel werden drie nota's van wijziging en tien amendementen ingediend.

3.

Moties

Bij dit dossier werden in de Tweede Kamer 28 moties en in de Eerste Kamer een motie ingediend.

4.

Documenten

(162 stuks)

2 3 juli 2018, koninklijke boodschap, nr. 1     KST349851
Koninklijke boodschap
 
2 3 juli 2018, voorstel van wet, nr. 2     KST349852
Voorstel van wet
 
2 3 juli 2018, memorie van toelichting, nr. 3     KST349853
Memorie van toelichting
 

5.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van Internetconsultatiedocumenten en reacties, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten, een overzicht van Kamerleden en bewindslieden die bij de behandeling van dit dossier het woord hebben gevoerd en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.