Brief regering; Uitvoering motie Paternotte c.s. over investeringsactiviteiten van het ministerie van EZK (31311-200) - Zelfstandig ondernemerschap

Deze brief is onder nr. 205 toegevoegd aan dossier 31311 - Zelfstandig ondernemerschap.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Zelfstandig ondernemerschap; Brief regering; Uitvoering motie van het lid Paternotte c.s. over investeringsactiviteiten van het ministerie van EZK (Kamerstuk 31311-200)
Document­datum 16-05-2018
Publicatie­datum 17-05-2018
Nummer KST31311205
Kenmerk 31311, nr. 205
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

31 311 Zelfstandig ondernemerschap

Nr. 205 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 16 mei 2018

Uw Kamer heeft in de Regeling van Werkzaamheden van 27 maart 2018 (Handelingen II 2017/18, nr. 21) gevraagd om een brief over de wijze waarop motie van het lid Paternotte c.s. (Kamerstuk 31 311, nr. 200) ten uitvoer wordt gebracht.

Dit jaar worden diverse risicokapitaalinstrumenten geëvalueerd; deze evaluaties zijn reeds in gang gezet. Ook het Dutch Venture Initiative, dat door het Europees Investeringsfonds wordt uitgevoerd, zal hierin worden meegenomen. Deze extern uitgevoerde evaluaties geven een beeld van de nut en noodzaak van de risicokapitaalinstrumenten. Deze evaluaties zijn naar verwachting in het najaar afgerond, en zal ik met uw Kamer delen.

Nadat de individuele instrumenten zijn geëvalueerd zal ik ook de samenhang bezien tussen de instrumenten en nagaan wat nodig is om het instrumentarium toekomstbestendig te houden. Ook de mogelijkheden voor het overdragen aan marktpartijen van activiteiten of afbouwen van activiteiten door het ministerie zullen hierin worden meegenomen.

Aanvullend zal ik uw Kamer al voor het zomerreces een beeld geven van de risicokapitaalmarkt in Nederland met daarbij de rol van de instrumenten van het ministerie. Op deze wijze geef ik uitvoering aan de motie.

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, M.C.G. Keijzer


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.