Reactie van: mijnheer G van ewijk bij: Wetsvoorstel algemene bepaling Grondwet

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: mijnheer G van ewijk bij: Wetsvoorstel algemene bepaling Grondwet
Document­datum 23-08-2014
Publicatie­datum 21-02-2018
Van mijnheer G van ewijk

2.

Tekst

Vraag1 Wilt u reageren op het wetsvoorstel over het opnemen van een algemene bepaling in de Grondwet, dan wordt u uitgenodigd uw reactie te geven.

Eerder genoemd zal leiden tot een vergaande ( uitholling van diens rechten ) beperking voor , van de Nederlandse burger en diens grondwettelijke grondrechten en zullen sterker onderhevig worden aan international 'verdragen' die niet ten goede komen aan het algemeen belang van de Nederlandse burger.

Bevordering van opname van international verdragen / europese rechtsorde en regelgeving zal een ernstig negatieve invloed hebben op grote groepen van de Nederlandse burger ; alsmede ten gevolg zal hebben een machteloosheid voor nationale besturing / regelgeving en wetshandhaving . Met name op de sociale verzekerings wetgeving , justtiele wetgeving en belasting wetgeving .

Nederland word verder verkwanseld zonder dat de burger in het algemeen hiervan op word gesteld . De manier waarop deze wijziging tot stand komt dient eigenlijk onderhevig te worden gesteld aan een volks stemming ; dit moet eigenlijk gelden voor alle wijzigingen in de grondwet , wetten en zeker bij internationale verdragen . De Nederlandse burger is zo slecht op hoogte van het geen zich op dit gebied afspeelt dat u zichzelf dient af te vragen of u zichzelf nog wel conformeerd aan de GRONDWET . In dit geval heb ik slechts een antwoord op dit 'circus' : democratie ...... laat mij niet lachen .

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.