Brief regering; Afschrift reactie op brief Nationale ombudsman over inschrijving inwoners uit Sint Maarten in Nederland - Gevolgen van de orkaan Irma

Deze brief is onder nr. 6 toegevoegd aan dossier 34773 - Gevolgen van de orkaan Irma.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Gevolgen van de orkaan Irma; Brief regering; Afschrift reactie op brief Nationale ombudsman over inschrijving inwoners uit Sint Maarten in Nederland
Document­datum 21-11-2017
Publicatie­datum 22-11-2017
Nummer KST347736
Kenmerk 34773, nr. 6
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 773 Gevolgen van de orkaan Irma

Nr. 6 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 21 november 2017

In navolging van de vragen die uw Kamer mij op 31 oktober jl. in de vaste Kamercommissie KR stelde en waar u schriftelijk op 6 november jl. antwoord op heeft ontvangen (Kamerstuk 34 773, nr. 4), zend ik u hierbij een afschrift van de reactie1 die ik heb gestuurd aan de Nationale ombudsman naar aanleiding van zijn vragen met betrekking tot de inschrijving in de BRP van burgers uit Sint Maarten in Nederlandse gemeenten.

Met de betreffende gemeenten en de VNG zoeken we passende huisvesting voor de groep mensen uit Sint Maarten die de eerste dagen na orkaan Irma halsoverkop naar Nederland is gekomen en niet is teruggekeerd of daartoe voornemens is en nu in noodopvangvoorzieningen (voornamelijk in Leiden en Haarlem) verblijven. Voor een deel van deze huishoudens is een oplossing in zicht. Graag maak ik ook via deze weg gemeenten erop attent dat zij een bijdrage kunnen leveren door woonruimte beschikbaar te stellen voor de huishoudens waar dat nog niet voor is gelukt. Door verbreding van het aantal gemeenten dat deze mensen huisvest, komen de gemeenten waar zij nu verblijven niet alleen voor deze opgave te staan.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

Noot 1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.