Brief regering; Onafhankelijk onderzoek naar mogelijke afbreukrisico’s van een Memorandum of Understanding (MoU) tussen het land Aruba en CITGO voor het heropenen van de Valero-raffinaderij - Vaststelling van de begrotingsstaten van Koninkrijksrelaties (IV) en het BES-fonds (H) voor het jaar 2017

Deze brief is onder nr. 18 toegevoegd aan wetsvoorstel 34550 IV - Vaststelling begroting Koninkrijksrelaties en het BES-fonds 2017 en dossier 34550 IV - Vaststelling begroting Koninkrijksrelaties en het BES-fonds 2017.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van de begrotingsstaten van Koninkrijksrelaties (IV) en het BES-fonds (H) voor het jaar 2017 ; Brief regering; Onafhankelijk onderzoek naar mogelijke afbreukrisico’s van een Memorandum of Understanding (MoU) tussen het land Aruba en CITGO voor het heropenen van de Valero-raffinaderij
Document­datum 13-12-2016
Publicatie­datum 13-12-2016
Nummer KST34550IV18
Kenmerk 34550 IV, nr. 18
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 550 IV Vaststelling van de begrotingsstaten van Koninkrijksrelaties (IV) en het BES-fonds (H) voor het jaar 2017

Nr. 18 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 6 december 2016

Conform de toezegging van de Minister van BZK tijdens de begrotingsbehandeling BZK (Handelingen II 2016/17, nr. 12, item 16) treft u bijgevoegd een kopie aan van het onafhankelijke onderzoek naar mogelijke afbreukrisico’s van een Memorandum of Understanding (MoU) tussen het land Aruba en CITGO - een Amerikaanse dochter van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA - voor het heropenen van de Valero-raffinaderij1. Tevens is bijgevoegd de brief waarmee ik dit onderzoek aan Minister-President Eman heb aangeboden, alsmede de Terms of Reference (ToR) zoals door Aruba opgesteld2.

Tevens is gehoor gegeven aan het verzoek van Aruba om dit document vertrouwelijk aan de Kamer ter inzage te leggen. Deze quickscan is voor de interne beleidsvorming van Aruba ontwikkeld. Aruba geeft aan dat het zijn economische belangen zou kunnen schaden als het land dit type advies niet meer vertrouwelijk zou kunnen inwinnen.

De Minister van Buitenlandse Zaken, A.G. Koenders

Noot 1

Ter vertrouwelijke inzage gelegd, alleen voor de leden, bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer

Noot 2

Ter vertrouwelijke inzage gelegd, alleen voor de leden, bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.