Amendement Bashir dat regelt dat het onmogelijk is om de inkomensafhankelijke component buiten de huursom te laten vallen - Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en enkele andere wetten in verband met het stellen van nadere huurmaatregelen tot verdere bevordering van de doorstroming op de huurmarkt (Wet doorstroming huurmarkt 2015)

Dit amendement i is onder nr. 15 toegevoegd aan wetsvoorstel 34373 - Wet doorstroming huurmarkt 2015 i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en enkele andere wetten in verband met het stellen van nadere huurmaatregelen tot verdere bevordering van de doorstroming op de huurmarkt (Wet doorstroming huurmarkt 2015); Amendement; Amendement van het lid Bashir dat regelt dat het onmogelijk is om de inkomensafhankelijke component buiten de huursom te laten vallen
Document­datum 02-02-2016
Publicatie­datum 02-02-2016
Nummer KST3437315
Kenmerk 34373, nr. 15
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 373 Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en enkele andere wetten in verband met het stellen van nadere huurmaatregelen tot verdere bevordering van de doorstroming op de huurmarkt (Wet doorstroming huurmarkt 2015)

Nr. 15 AMENDEMENT VAN HET LID BASHIR

Ontvangen 2 februari 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel VI, onderdeel D, vervalt onderdeel d in artikel 54, tweede lid.

Toelichting

Het wetsvoorstel maakt het mogelijk om, wanneer daarover op lokaal niveau prestatieafspraken zijn gemaakt tussen huurders, woningcorporatie(s) en gemeente, buiten de huursombenadering om extra huurverhogingen mogelijk te maken op basis van inkomen.

De huren zijn de laatste jaren al erg omhoog gegaan en een verdere verhoging is ongewenst. Met dit amendement wordt onmogelijk gemaakt om de inkomensafhankelijke component buiten de huursom te laten vallen. De inkomensafhankelijke component zelf blijft mogelijk, zolang deze binnen de huursombenadering valt.

Wanneer deze inkomensafhankelijke huurverhogingen binnen de huursombenadering vallen, dan is de inkomstenderving van woningcorporaties gering. Namelijk 75 miljoen euro per jaar (zie de nota naar aanleiding van het verslag: Kamerstukken II 2015/16, 34 373, nr. 6, blz. 3).

Bashir


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.