Amendement Van der Linde dat regelt dat tijdelijke huurcontracten tot twee jaar mogelijk gemaakt worden - Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en enkele andere wetten in verband met het stellen van nadere huurmaatregelen tot verdere bevordering van de doorstroming op de huurmarkt (Wet doorstroming huurmarkt 2015)

Dit amendement i is onder nr. 8 toegevoegd aan wetsvoorstel 34373 - Wet doorstroming huurmarkt 2015 i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en enkele andere wetten in verband met het stellen van nadere huurmaatregelen tot verdere bevordering van de doorstroming op de huurmarkt (Wet doorstroming huurmarkt 2015); Amendement; Amendement van het lid Van der Linde dat regelt dat tijdelijke huurcontracten tot twee jaar mogelijk gemaakt worden
Document­datum 02-02-2016
Publicatie­datum 02-02-2016
Nummer KST343738
Kenmerk 34373, nr. 8
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 373 Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en enkele andere wetten in verband met het stellen van nadere huurmaatregelen tot verdere bevordering van de doorstroming op de huurmarkt (Wet doorstroming huurmarkt 2015)

Nr. 8 AMENDEMENT VAN HET LID VAN DER LINDE

Ontvangen 2 februari 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel B, onderdeel 2, wordt in artikel 249, tweede lid, «achttien» vervangen door: dertig.

II

In artikel I, onderdeel F, wordt in artikel 271, eerste lid, «één jaar» vervangen door «twee jaar» en «één onderscheidenlijk vijf jaar» telkens door: twee onderscheidenlijk vijf jaar.

Toelichting

De indiener wil tijdelijke huurcontracten tot maximaal twee jaar mogelijk maken. Op deze manier wordt het voor huiseigenaren en verhuurders nog aantrekkelijker om woningen - al dan niet eerst tijdelijk - te verhuren. Op de woningmarkt ontstaat zo meer ruimte en flexibiliteit voor huurders en verhuurders om verschillende huurcontracten voor kortere periodes af te sluiten, inspelend op de verschillende behoeftes in de samenleving.

Van der Linde


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.