Brief regering; Aanbieding afspraken tussen Aruba en Nederland over onafhankelijk toezicht op de overheidsfinanciën van Aruba - Vaststelling van de begrotingsstaat van Koninkrijksrelaties (IV) voor het jaar 2015

Deze brief is onder nr. 39 toegevoegd aan wetsvoorstel 34000 IV - Vaststelling begroting Koninkrijksrelaties 2015.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van de begrotingsstaat van Koninkrijksrelaties (IV) voor het jaar 2015; Brief regering; Aanbieding afspraken tussen de regeringen van Aruba en Nederland over onafhankelijk toezicht op de overheidsfinanciën van Aruba
Document­datum 20-05-2015
Publicatie­datum 20-05-2015
Nummer KST34000IV39
Kenmerk 34000 IV, nr. 39
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 000 IV Vaststelling van de begrotingsstaat van Koninkrijksrelaties (IV) voor het jaar 2015

Nr. 39 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 7 mei 2015

Hierbij bied ik u de afspraken aan tussen de regeringen van Aruba en Nederland over onafhankelijk toezicht op de overheidsfinanciën van Aruba1. Tevens sluit ik het gezamenlijk persbericht bij2. Daarin wordt gesproken over 1 juli. Dat dient echter 1 augustus te zijn.

Het akkoord vereist nu nadere uitwerking, zoals de benoeming van de leden van het College Aruba Financieel Toezicht en het vaststellen van een landsverordening door de Staten van Aruba. Ik zal uw Kamer over de verdere uitwerking berichten, zodra vervolgstappen op basis van dit akkoord zijn gezet.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

Noot 1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl

Noot 2

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.