Brief regering; Gezondheidsraadrapport Hemofilie, Hiv en de Wbmv - Evaluatie Wet op bijzondere medische verrichtingen (Wbmv)

Deze brief is onder nr. 3 toegevoegd aan dossier 33693 - Evaluatie Wet op bijzondere medische verrichtingen .

1.

Kerngegevens

Officiële titel Evaluatie Wet op bijzondere medische verrichtingen (Wbmv); Brief regering; Gezondheidsraadrapport Hemofilie, Hiv en de Wbmv
Document­datum 19-05-2015
Publicatie­datum 19-05-2015
Nummer KST336933
Kenmerk 33693, nr. 3
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

33 693 Evaluatie Wet op bijzondere medische verrichtingen (Wbmv)

Nr. 3 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 4 mei 2015

Hierbij bied ik u het rapport «Hemofilie, Hiv en de Wbmv» aan van de Gezondheidsraad1. De Gezondheidsraad heeft dit advies op mijn verzoek uitgebracht in verband met de mogelijke uitstroom van hemofiliezorg en hiv-zorg uit de Wet Bijzondere medische verrichtingen. Voorwaarde voor een mogelijke uitstroom is dat er kwaliteitssystemen zijn die waarborgen dat uitstroom niet ten koste gaat van de kwaliteit van zorg.

De Gezondheidsraad heeft op mijn verzoek voor elk van deze twee vormen van zorg beoordeeld of het kwaliteitssysteem sluitend is en de onderliggende kwaliteitsrichtlijnen adequaat zijn om verantwoorde zorg te kunnen borgen.

Ik doe u zo spoedig mogelijk een beleidsreactie toekomen.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Noot 1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.