Brief Algemene Rekenkamer; Vacature collegelid van de Algemene Rekenkamer - Aanbeveling voor leden van de Algemene Rekenkamer

Deze brief is onder nr. 1 toegevoegd aan dossier 34153 - Aanbeveling voor leden van de Algemene Rekenkamer.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Aanbeveling voor leden van de Algemene Rekenkamer; Brief Algemene Rekenkamer; Vacature collegelid van de Algemene Rekenkamer
Document­datum 12-02-2015
Publicatie­datum 12-02-2015
Nummer KST341531
Kenmerk 34153, nr. 1
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 153 Aanbeveling voor leden van de Algemene Rekenkamer

Nr. 1 BRIEF VAN DE ALGEMENE REKENKAMER

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 6 februari 2015

In overeenstemming met de Comptabiliteitswet 2001 stel ik u op de hoogte dat Zijne Majesteit de Koning mij op mijn verzoek per 1 juni 2015 eervol ontslag heeft verleend als lid, tevens president van de Algemene Rekenkamer.

Conform artikel 70 lid 2 CW 2001 brengen wij dan ook de Koning en de Tweede Kamer formeel in kennis van het ontstaan van de vacature lid van het college van de Algemene Rekenkamer.

Zoals u bekend wordt pas als het college weer uit drie leden bestaat, beslist welk lid tevens tot president wordt benoemd.

Wij houden u op de hoogte van het verloop van de wervingsprocedure.

Bij gelijke post hebben wij de voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal, de Minister-President, alsmede de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Financiën geïnformeerd.

Algemene Rekenkamer

Saskia J. Stuiveling, President

Ellen M.A. van Schoten RA, secretaris


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.