Brief regering; Laatste stand van zaken inzake de werkzaamheden van de Vereffeningscommissie Nederlandse Antillen - Staatkundig proces Nederlandse Antillen

Deze brief is onder nr. 150 toegevoegd aan dossier 31568 - Staatkundig proces Nederlandse Antillen.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Staatkundig proces Nederlandse Antillen; Brief regering; Laatste stand van zaken inzake de werkzaamheden van de Vereffeningscommissie over de vereffening van de boedel voormalig Nederlandse Antillen
Document­datum 30-01-2015
Publicatie­datum 30-01-2015
Nummer KST31568150
Kenmerk 31568, nr. 150
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

31 568 Staatkundig proces Nederlandse Antillen

Nr. 150 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 19 januari 2015

Hierbij informeer ik u over de laatste stand van zaken rond de werkzaamheden van de Vereffeningscommissie over de vereffening van de boedel voormalig Nederlandse Antillen.

In 2011 is de Vereffeningcommissie van start gegaan om te adviseren over de toedeling van activa en passiva uit de boedel van het per 10 oktober 2010 opgeheven land Nederlandse Antillen. De commissie adviseert de Ministers van Financiën van Curaçao en Sint Maarten en de Nederlandse Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de verdeling tussen Curaçao, Sint Maarten en Nederland. Begin januari 2015 is het rapport van de commissie aangeboden aan de 3 rechtsopvolgers van het Land Nederlandse Antillen. De landen zullen nu hun standpunt ten aanzien van het rapport kunnen bepalen. Er wordt naar gestreefd dat Nederland, Curaçao en Sint Maarten in het voorjaar van 2015 het rapport bespreken en vervolgstappen ten aanzien van de feitelijke vereffening bepalen.

In de bijlage treft u aan het eindrapport van de Commissie en de boedelbalans1.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

Noot 1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.