Brief regering; Startbeslissing Spoorverdubbeling Zwolle-Herfte - Vaststelling van de begrotingsstaat van het Infrastructuurfonds voor het jaar 2014

Deze brief is onder nr. 93 toegevoegd aan wetsvoorstel 33750 A - Vaststelling begroting Infrastructuurfonds 2014.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van de begrotingsstaat van het Infrastructuurfonds voor het jaar 2014; Brief regering; Startbeslissing Spoorverdubbeling Zwolle-Herfte
Document­datum 05-08-2014
Publicatie­datum 05-08-2014
Nummer KST33750A93
Kenmerk 33750 A, nr. 93
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

33 750 A Vaststelling van de begrotingsstaat van het Infrastructuurfonds voor het jaar 2014

Nr. 93 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 9 juli 2014

Bij deze bied ik u ter kennisgeving de Startbeslissing Spoorverdubbeling Zwolle -Herfte aan zoals deze op korte termijn gepubliceerd zal worden, o.a. in de Staatscourant1.

Toelichting

Op 17 december 2013 heb ik samen met de gedeputeerden van Noord Nederland en Overijssel een besluit genomen over het spoorknooppunt Zwolle (Kamerstuk 33 750 A, nr. 60). Daarbij is gekozen voor een alternatief met o.a. spoorverdubbeling tussen het emplacement van Zwolle en het spoorknooppunt Herfte inclusief de aanleg van een ongelijkvloerse kruising.

Aansluitend is ProRail gestart met de zogenaamde Variantenstudie.

Voor het onderdeel Spoorverdubbeling Zwolle-Herfte dient de Tracéwetprocedure te worden doorlopen. Deze start normaliter met de beslissing om een verkenning uit te voeren. Feitelijk is deze verkenning met mijn brief van 17 december aan uw Kamer afgerond. Om de verdere procedure richting ontwerp-tracébesluit ordentelijk te doorlopen en tevens inzicht te geven in de wijze van publieksparticipatie wordt deze gepubliceerd.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, W.J. Mansveld

Noot 1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.