Brief regering; Toezegging VSO Evaluatie Activiteitenbesluit - Meerjarenprogramma herijking van de VROM-regelgeving

Deze brief is onder nr. 224 toegevoegd aan dossier 29383 - Regelgeving Ruimtelijke Ordening en Milieu.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Meerjarenprogramma herijking van de VROM-regelgeving; Brief regering; Toezegging VSO Evaluatie Activiteitenbesluit
Document­datum 28-07-2014
Publicatie­datum 28-07-2014
Nummer KST29383224
Kenmerk 29383, nr. 224
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

29 383 Meerjarenprogramma herijking van de VROM-regelgeving

Nr. 224 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 3 juli 2014

In het VSO Evaluatie Activiteitenbesluit op 20 mei 2014 (Handelingen II 2013/14, nr. 84, item 29) heb ik toegezegd in overleg te zullen treden met het Planbureau voor de Leefomgeving over de vraag of het de impact die het Activiteitenbesluit heeft op natuur, milieu en leefomgeving als gevolg van het meldingsplichtsysteem voor agrarische activiteiten kan beoordelen. Dit naar aanleiding van de aangehouden motie van het lid Van Gerven (Kamerstuk 29 383, nr. 222) over dit onderwerp.

Het Planbureau heeft aangegeven dat het bedoelde onderzoek gezien het lokale karakter van de milieueffecten niet tot zijn normale taken behoort, maar dat het wel bereid is een begeleidende rol te spelen.

Voor deze evaluatie zal een adviesbureau ingeschakeld worden dat ruime ervaring heeft op het gebied van lokaal milieueffectonderzoek. Bij de selectiecriteria van een bureau zal de nadruk liggen op de door het bureau voorgestelde onderzoeksmethodiek. Die luistert nauw, omdat er naast het Activiteitenbesluit ook andere factoren van invloed zijn op het milieu beschermingsniveau.

De resultaten van het onderzoek naar de impact van het meldingsysteem voor agrarische activiteiten zal ik u voor eind 2015 doen toekomen.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, W.J. Mansveld


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.