Brief regering; Plan van Aanpak evaluatie Eindhoven Airport fase 1 - Luchtvaartbeleid

Deze brief is onder nr. 223 toegevoegd aan dossier 31936 - Luchtvaartbeleid.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Luchtvaartbeleid; Brief regering; Plan van Aanpak evaluatie Eindhoven Airport fase 1
Document­datum 28-07-2014
Publicatie­datum 28-07-2014
Nummer KST31936223
Kenmerk 31936, nr. 223
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

31 936 Luchtvaartbeleid

Nr. 223 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 3 juli 2014

In het Aldersadvies Eindhoven is een evaluatie van de eerste fase voorzien in 2015. Conform mijn toezegging in mijn brief aan uw Kamer van 13 mei jongstleden1 bied ik u hierbij, mede namens de minister van Defensie, het Plan van Aanpak aan voor deze evaluatie2.

In de evaluatie zal, naast de «toetspunten» zoals die in het Aldersadvies Eindhoven zijn opgenomen ten aanzien van de business case, hinderbeperking, duurzaamheid en leefbaarheid en de verplaatsing van de militaire functie, het aantal slots tussen 23.00 en 24.00 uur nadrukkelijk aandacht krijgen. In aanvulling hierop heb ik de Alderstafel gevraagd om in de evaluatie expliciet af te wegen welk maximum aantal slots voor landingen per dag tussen 23.00 en 24.00 uur voor de tweede fase geadviseerd wordt op te nemen als maximum in de tweede vergunning voor het civiele medegebruik van Eindhoven Airport. Ook heb ik de Alderstafel gevraagd om in het Plan van Aanpak op te nemen dat de randgemeenten en bewoners aan de Alderstafel hun inbreng zullen hebben bij de evaluatie en bij de advisering over het maximum aantal slots tussen 23.00 en 24.00 uur.

Daarnaast hebben Eindhoven Airport, Belangenbehartiging Omwonenden Welschap (BOW) en de Brabantse Milieufederatie (BMF) in aanvulling op het Aldersadvies Eindhoven een aantal verrijkende afspraken gemaakt. Deze hebben onder andere betrekking op het komen tot innovatieve maatregelen om de hinder te beperken en de mogelijke verdeling van milieuwinst. Deze verrijkingsafspraken zullen onderdeel uitmaken van de evaluatie.

Zodra ik de resultaten van de evaluatie ontvang, zal ik u deze doen toekomen met mijn reactie hoe de doorwerking zal zijn in de medegebruiksvergunning voor de tweede fase, zodat u conform mijn toezegging in het Algemeen Overleg d.d. 26 juni voorafgaand aan een eventuele aanpassing van de medegebruiksvergunning wordt geïnformeerd.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, W.J. Mansveld

Noot 1

Kamerstuk 31 936, nr. 199.

Noot 2

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.