Verordening 2014/452 - Technische eisen en administratieve procedures voor vluchtuitvoering door exploitanten uit derde landen, overeenkomstig Verordening 216/2008

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze verordening is op 6 mei 2014 gepubliceerd en is op 26 mei 2014 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Verordening (EU) nr. 452/2014 van de Commissie van 29 april 2014 tot vaststelling van technische eisen en administratieve procedures voor vluchtuitvoering door exploitanten uit derde landen, overeenkomstig Verordening (EG) nr. 216/2008 van het Europees Parlement en de Raad Voor de EER relevante tekst

officiële Engelstalige titel

Commission Regulation (EU) No 452/2014 of 29 April 2014 laying down technical requirements and administrative procedures related to air operations of third country operators pursuant to Regulation (EC) No 216/2008 of the European Parliament and of the Council Text with EEA relevance
 
Rechtsinstrument Verordening
Wetgevingsnummer Verordening 2014/452
Celex-nummer i 32014R0452

3.

Key dates

Document 29-04-2014
Bekendmaking in Publicatieblad 06-05-2014; PB L 133 p. 12-26
Inwerkingtreding 26-05-2014; in werking datum publicatie + 20 zie art 4
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

6.5.2014   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 133/12

 

VERORDENING (EU) Nr. 452/2014 VAN DE COMMISSIE

van 29 april 2014

tot vaststelling van technische eisen en administratieve procedures voor vluchtuitvoering door exploitanten uit derde landen, overeenkomstig Verordening (EG) nr. 216/2008 van het Europees Parlement en de Raad

(Voor de EER relevante tekst)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 216/2008 van het Europees Parlement en de Raad van 20 februari 2008 tot vaststelling van gemeenschappelijke regels op het gebied van burgerluchtvaart en tot oprichting van een Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart, houdende intrekking van Richtlijn 91/670/EEG, Verordening (EG) nr. 1592/2002 en Richtlijn 2004/36/EG (1), en met name artikel 9, lid 4,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Volgens Verordening (EG) nr. 216/2008 moeten exploitanten uit derde landen die betrokken zijn bij commerciële luchtvervoersactiviteiten met luchtvaartuigen voldoen aan de toepasselijke normen van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (de ICAO).

 

(2)

Verordening (EG) nr. 216/2008 is niet van toepassing op exploitanten uit derde landen die over het grondgebied vliegen dat onder de bepalingen van het Verdrag valt.

 

(3)

Verordening (EG) nr. 216/2008 schrijft voor dat als er geen relevante ICAO-normen bestaan, exploitanten uit derde landen moeten voldoen aan de relevante essentiële eisen van de bijlagen I, III, IV en, voor zover van toepassing, Vb bij Verordening (EG) nr. 216/2008, op voorwaarde dat deze niet strijdig zijn met de rechten van derde landen op grond van internationale verdragen.

 

(4)

Verordening (EG) nr. 216/2008 bepaalt dat het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (hierna „het Agentschap”) vergunningen afgeeft en voortdurend controle uitoefent op de afgegeven vergunningen. De vergunning is een van de voorwaarden voor het verkrijgen van een exploitatievergunning of gelijkwaardig document van de betreffende EU-lidstaat krachtens bestaande overeenkomsten voor luchtdiensten tussen de lidstaten van de EU en derde landen.

 

(5)

In het kader van de afgifte en permanente controle van vergunningen voert het Agentschap beoordelingen uit en treft het alle nodige maatregelen om te voorkomen dat een inbreuk blijft voortduren.

 

(6)

De vergunningprocedure voor exploitanten uit derde landen moet eenvoudig, evenredig, doeltreffend en kostenefficiënt zijn en rekening houden met de resultaten van het Universal Safety Oversight Audit Programme van de ICAO, platforminspecties en andere erkende informatie over veiligheidsaspecten met betrekking tot exploitanten uit derde landen.

 

(7)

Beoordelingen van exploitanten uit derde landen waaraan een exploitatieverbod is opgelegd krachtens Verordening (EG) nr. 2111/2005 van het Europees Parlement en de Raad (2), kunnen een audit ter plekke op de terreinen van de exploitant omvatten. Met het oog op de opheffing van de schorsing van een vergunning kan het Agentschap eventueel een audit bij de exploitant uit het derde land uitvoeren.

 

(8)

Om een soepele overgang en een hoog uniform niveau van burgerluchtvaartveiligheid in de Europese Unie te garanderen, dient bij de uitvoeringsmaatregelen rekening te worden gehouden met de aanbevolen praktijken en richtsnoeren waarover onder de auspiciën van de ICAO overeenstemming is bereikt.

 

(9)

Het is van belang de luchtvaartsector en de administratieve organisatie van het Agentschap voldoende tijd te geven om zich aan het nieuwe regelgevingskader aan te passen en om door de lidstaten afgegeven exploitatievergunningen of gelijkwaardige documenten voor de exploitatie van vluchten naar, binnen of vanuit hun grondgebied...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de geconsolideerde versie, de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en tot slot de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.