Brief regering; Knelpunten bij de omschakeling van legpluimveebedrijven en over de uitvoering van het Vleeskuikenbesluit - Landbouw- en Visserijraad

Deze brief is onder nr. 472 toegevoegd aan dossier 21501-32 - Landbouw- en Visserijraad i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Landbouw- en Visserijraad; Brief regering; Knelpunten bij de omschakeling van legpluimveebedrijven en over de uitvoering van het Vleeskuikenbesluit
Document­datum 05-04-2011
Publicatie­datum 05-04-2011
Nummer KST2150132472
Kenmerk 21501-32, nr. 472
Externe link originele PDF
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2010–2011

21 501-32

Landbouw- en Visserijraad

Nr. 472

BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE,

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 1 april 2011

In het Algemeen Overleg Landbouw- en Visserijraad op 16 februari jl. (Kamerstuk 21 501-32, nr. 467) zijn mij vragen gesteld over knelpunten bij de omschakeling van legpluimveebedrijven en over de uitvoering van het Vleeskuikenbesluit. Ik heb toegezegd dat ik u uiterlijk 1 april 2011 per brief nader zou informeren over de stand van zaken.

Knelpunten omschakeling van legpluimveebedrijven

Ten aanzien van de mogelijke knelpunten bij de omschakeling van legpluimveebedrijven met legbatterijen in verband met het Europese legbatterijverbod per 1 januari 2012 kan ik u het volgende meedelen. Op 17 februari jl. heeft er ambtelijk overleg met het pluimveebedrijfsleven plaatsgevonden over een globale inventarisatie van de knelpunten. Daar is afgesproken dat het bedrijfsleven de knelpunten gedetailleerd in kaart gaat brengen onderbouwd met feitelijke documenten. Deze diepgaande inventarisatie is met name gericht op de vergunningprocedures (datum vergunningsaanvraag, fase waarin de vergunningsprocedure zich bevindt etc.).

De inventarisatievragen zijn begin maart door het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) naar de betreffende pluimveehouders gestuurd. Het bedrijfsleven heeft aangegeven dat zij eind maart/begin april een volledige rapportage van de bevindingen kan afronden. Op basis hiervan zal ik vervolgens in overleg met de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu nagaan of er aanleiding is en zo ja, welke mogelijkheden er binnen de wettelijke kaders en bevoegdheden zijn, om knelgevallen zoveel mogelijk te voorkomen. Ik verwacht u hierover uiterlijk 1 mei a.s. te kunnen berichten.

Uitvoering van het Vleeskuikenbesluit

Over de stand van zaken met betrekking tot de uitvoering van het Vleeskuikenbesluit zal ik u op korte termijn separaat nader informeren.

De staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, H. Bleker

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.