Vragen VVD over de Palestijnse delegatie bij de 87e sessie van de Internationale Arbeidsorganisatie (2989914430)


Vragen gesteld door de leden der Kamer

2989914430

Vragen van de leden Wilders en Weisglas (beiden VVD) aan de ministers van Buitenlandse Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de Palestijnse delegatie bij de 87e sessie van de Internationale Arbeidsorganisatie. (Ingezonden 19 juni 1999)

1

Is het u bekend dat tijdens de 87e sessie van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) te Genève de delegatie van de Palestijnse autoriteit consequent wordt aangeduid als «Palestine»?

2

Kunt u verklaren waarom de vertegenwoordigers van de Palestijnse Autoriteit, ondanks hun formele status van observer, gedurende de gehele ILO-sessie feitelijk steeds als «Palestine» worden aangeduid en er zelfs een formele aankondiging was van een toespraak van de minister van Arbeid van «Palestine»?

3

Deelt u de mening dat de Palestijnse staat (Palestine) niet bestaat en een aankondiging van de vertegenwoordiging van de Palestijnse Autoriteit als «Palestine» dan ook onjuist is?

4

Heeft Nederland respectievelijk de Nederlandse regeringsdelegatie bij de ILO zich hiertegen verzet? Zo neen, waarom niet en bent u bereid dit alsnog te doen?