32171 NL - interpellatie
Interpellatie-Leijten over de hypothecaire lening voor een zorgbestuurder

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Deze interpellatie werd gehouden op 13 oktober 2009 en werd op 29 september aangevraagd door Tweede Kamerlid voor de SP Renske Leijten. De interpellatie richtte zich tot staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Jet Bussemaker.

De interpellatie werd aangevraagd naar aanleiding van het bericht dat er een hypotecaire lening was verstrekt aan de voorzitter van de raad van bestuur van de stichting Aveleijn.

Naar aanleiding van de interpellatie werden twee moties ingediend door Leijten. Een motie ging over het stopzetten van de wettelijke grondslag van financiële constructies. De tweede motie ging over meer zeggenschap over de ondernemingsraad van zorginstellingen.

1.

Volledige titel

Interpellatie-Leijten over de hypothecaire lening voor een zorgbestuurder

2.

Moties

Bij dit dossier werden in de Tweede Kamer twee moties ingediend.

3.

Documenten

(4 stuks)

2 13 oktober 2009, motie, nr. 1     KST135591
Motie om een eind te maken aan de wettelijke grondslag voor financiële constructies
publicatie: 16 oktober 2009
 
2 13 oktober 2009, motie, nr. 2     KST135592
Motie over meer zeggenschap door ondernemingsraad zorginstellingen
publicatie: 16 oktober 2009
 
2 11 november 2009, brief, nr. 3     KST136820
Brief regering - Beantwoording interpellatievragen van het lid Leijten over de hypothecaire lening voor de bestuurder van de gehandicapteninstelling Aveleijn - Interpellatie-Leijten over de hypothecaire lening voor een zorgbestuurder
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.