29625 NL - interpellatie
Interpellatie-Van Baalen inzake het Europees Grondwettelijk Verdrag

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Deze interpellatie werd gehouden op 3 juni 2004 en werd aangevraagd door Tweede Kamerlid voor de VVD Hans van Baalen op 2 juni 2004. De interpellatie richtte zich op minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans.

De interpellatie vroeg duidelijkheid over de inzet van de Nederlandse regering in de intergouvernementele conferentie over het Europees Grondwettelijk Verdrag.

Naar aanleiding van de interpellatie werden drie moties ingediend. De motie van Van Baalen, waarin hij pleit voor het vetorecht bij de vaststelling van de financiële bijdrage van Nederland aan de Europese Unie, werd aangenomen. De motie van Duyvendak/Van der Ham met het verzoek om blokkerende veto’s op het terrein van buitenlandse politiek op te geven, werd eveneens aangenomen. De motie van Tweede Kamerlid voor de LPF Van As over het houden van een referendum over de eventuele toetreding van Turkije tot de Europese Unie werd verworpen.

1.

Volledige titel

Interpellatie-Van Baalen inzake het Europees Grondwettelijk Verdrag

2.

Moties

Bij dit dossier werden in de Tweede Kamer drie moties ingediend.

3.

Documenten

(5 stuks)

2 3 juni 2004, motie, nr. 1     KST76977
Motie over handhaven veto bij de vaststelling van de Financiële Perspectieven - Interpellatie inzake het Europees Grondwettelijk Verdrag
publicatie: 10 juni 2004
 
2 3 juni 2004, motie, nr. 2     KST76976
Motie over het opgeven van blokkerende veto's op het terrein van de buitenlandse politiek - Interpellatie inzake het Europees Grondwettelijk Verdrag
publicatie: 10 juni 2004
 
2 3 juni 2004, motie, nr. 3     KST77082
Motie met vraag om in te stemmen met houden referendum over toetreding Turkije tot EU - Interpellatie inzake het Europees Grondwettelijk Verdrag
publicatie: 14 juni 2004
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.