31294 NL - interpellatie
Interpellatie-Kant inzake de eigen bijdrage AWBZ

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Deze interpellatie werd gehouden op 22 november 2008 en werd aangevraagd op dezelfde datum door Tweede Kamerlid voor de SP Agnes Kant. De interpellatie richtte zich tot de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Jet Bussemaker.

De interpellatie werd gehouden naar aanleiding van onstane onrust onder bewoners van AWBZ-instellingen over de verhoging van eigen bijdrage.

Na de aanvraag van deze interpellatie werden vijftien moties ingediend. Op 21 maart 2008 werd er een spoeddebat georganiseerd over de eigen bijdrage AWBZ. De staatssecretaris liet naar aanleiding hiervan een onafhankelijk onderzoek instellen naar het het CAK, de organisatie die verantwoordelijk is voor de eigen bijdrage van de AWBZ.

1.

Volledige titel

Interpellatie van het lid Kant inzake de eigen bijdrage AWBZ

2.

Moties

Bij dit dossier werden in de Tweede Kamer zeven moties ingediend.

3.

Documenten

(25 stuks)

2 29 november 2007, motie, nr. 1     KST113181
Motie om problemen uitvoering vaststellen en innen eigen bijdrage te inventariseren
publicatie: 6 december 2007
 
2 29 november 2007, motie, nr. 2     KST113182
Motie om financiële gevolgen wijziging eigen bijdragen per 1 januari 2008 te onderzoeken
publicatie: 6 december 2007
 
2 29 november 2007, motie, nr. 3     KST113183
Motie om de verhoging van de eigen bijdrage gefaseerd in te voeren
publicatie: 6 december 2007
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.