Brief regering; Uitstelbrief bevoegdheden Commissariaat v/d Media en toezichtkosten - Mediabeleid

Deze brief is onder nr. 3 toegevoegd aan dossier 32033 - Mediabeleid.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Mediabeleid; Brief regering; Uitstelbrief bevoegdheden Commissariaat v/d Media en toezichtkosten
Document­datum 16-04-2010
Publicatie­datum 16-04-2010
Nummer KST320333
Kenmerk 32033, nr. 3
Externe link originele PDF
Originele document in PDF

2.

Tekst

32 033 Mediabeleid Nr. 3 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 9 april 2010

Tijdens het debat op 1 juli 2009 over mogelijke schendingen bij de publieke omroep van de Mediawet en de eigen gedragscode met betrekking tot inkomsten heeft voormalig minister Plasterk uw Kamer toegezegd te zullen nagaan of aan het Commissariaat voor de Media meer bevoegdheden moeten worden toegekend. Bij uitstelbrief van 26 november 20091 heeft hij laten weten dat hij uw Kamer naar verwachting in het eerste kwartaal van 2010 zou kunnen informeren. Helaas blijkt deze planning niet haalbaar, onder meer door het vele prioritaire werk in verband met juridische procedures rond omroepvereniging LLiNK, alsmede het concessiebeleidsplan en de prestatieovereenkomst van de publieke omroep. Ik hoop uw Kamer voor het zomerreces te informeren.

Tijdens het plenaire debat over het voorstel van wet tot wijziging van de Mediawet 2008 en de Tabakswet ter implementatie van de richtlijn Audiovisuele mediadiensten (AVMD-richtlijn) heeft voormalig minister Plasterk toegezegd uw Kamer bij brief te zullen informeren over de toezichtkosten voor niet lineaire audiovisuele mediadiensten op aanvraag. Bij de hierboven genoemde uitstelbrief van 26 november 2009 heeft hij laten weten dat hij uw Kamer naar verwachting begin 2010 zou kunnen informeren. Deze planning is eveneens om bovengenoemde redenen helaas niet haalbaar gebleken. Ik hoop uw Kamer voor het zomerreces te informeren.

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart

1

Kamerstukken II, 2009-2010, 32 033, nr. 2.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.