Brief staatssecretaris over inhouding rijksbijdrage Friesland College - Interpellatie-Jasper van Dijk over topsalaris bij het Friesland College

Deze brief is onder nr. 2 toegevoegd aan dossier 31976 - Interpellatie-Jasper van Dijk over topsalaris bij het Friesland College i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Interpellatie-Jasper van Dijk over topsalaris bij het Friesland College; Brief staatssecretaris over inhouding rijksbijdrage Friesland College 
Document­datum 30-09-2009
Publicatie­datum 03-10-2009
Nummer KST135125
Kenmerk 31976, nr. 2
Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2009–2010

31 976

Interpellatie-Jasper van Dijk over topsalaris bij het Friesland College

Nr. 2

BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 30 september 2009

Op 11 juni 2009 heb ik met uw Kamer een interpellatiedebat gevoerd naar aanleiding van de vergoeding die een voormalig voorzitter van het College van bestuur van het Friesland College ontvangt (Handelingen der Kamer II, vergaderjaar 2008–2009, nr. 94, blz. 7434–7442). In dit debat heb ik aangegeven dat uitsluitend een ontbinding van de arbeidsovereenkomst conform de zogenaamde kantonrechtersformule doelmatig zou zijn geweest. Ook heb ik u geïnformeerd over mijn voornemen om het financiële verschil tussen de gesloten overeenkomst en de kantonrechtersformule zoals die destijds gold terug te vorderen.

De Inspectie van het Onderwijs heeft het onderzoek naar de situatie bij het Friesland College inmiddels afgerond. De inspectie heeft geconstateerd dat de ontbinding van het contract op basis van de kantonrechtsformule voordeliger is voor de instelling dan de huidige overeenkomst. Daarom ben ik voornemens om op basis van dit onderzoek het verschil tussen de gesloten overeenkomst en de kantonrechtersformule in te houden op de rijksbijdrage aan het Friesland College. Dit komt neer op een bedrag van € 689 212. Mocht de situatie tussen het Friesland College en de persoon in kwestie veranderen (bijvoorbeeld; het aanpassen van de getroffen regeling) dan kan dit van invloed zijn op het in te houden bedrag.

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, J. M. van Bijsterveldt-Vliegenthart

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.