Vreemd vreemdelingenbeleid; Brief ter aanbieding van de initiatiefnota - De immigratieramp van Nederland

Deze brief is onder nr. 1 toegevoegd aan dossier 31225 - Immigratieramp van Nederland; vreemd vreemdelingenbeleid.

1.

Kerngegevens

Officiële titel De immigratieramp van Nederland; vreemd vreemdelingenbeleid; Brief ter aanbieding van de initiatiefnota 
Document­datum 03-10-2007
Publicatie­datum 14-03-2009
Nummer KST110621
Kenmerk 31225, nr. 1
Van Staten-Generaal (SG)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2007–2008

31 225

De immigratieramp van Nederland; vreemd vreemdelingenbeleid

Nr. 1

BRIEF VAN HET LID FRITSMA

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Ontvangen 3 oktober 2007

Hierbij bied ik u aan de initiatiefnota «De immigratieramp van Nederland; vreemd vreemdelingenbeleid».

De Nederlandse samenleving kampt met zeer ernstige problemen, die het gevolg zijn van immigratie. Criminaliteit, straatterreur, integratieproblemen en grote druk op zaken als uitkeringen, gezondheidszorg en onderwijs zijn daar concrete voorbeelden van. Maar ook de Nederlandse cultuur, identiteit en kernwaarden staan door de voortdurende immigratie en islamisering onder grote druk.

Deze problemen zijn zo ernstig, dat gesproken kan worden van regelrechte ontwrichting van onze maatschappij en onze manier van leven.

Toch is, mede door onjuiste en extreem gekleurde aandacht voor dit onderwerp, nog steeds geen paal en perk gesteld aan de voor ons land zo schadelijke, massale, instroom van (veelal uit niet-westerse landen afkomstige) kansarme migranten, die de spelregels van onze samenleving vaak niet blijken te respecteren.

Het Nederlandse vreemdelingenbeleid rammelt aan alle kanten, en werkt grootschalig misbruik in de hand. Dat geldt ook voor de hopeloos tekortschietende uitvoering van dat beleid door de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Er is nauwelijks een urgentere politieke actie denkbaar dan het onder de loep nemen – en oplossen – van deze problemen.

Deze nota bevat een analyse van (de slechte uitvoering van) het slechte Nederlandse toelatingsbeleid, alsmede duidelijke aanbevelingen.

Ik roep de Kamer op om zich achter deze voorstellen te scharen, om de immigratieramp van Nederland tot staan te brengen.

Fritsma

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.