Brief minister bij het aanbieden van de Tijdelijke regeling impulsbudget stedelijke vernieuwing 2005 - Herstructurering en uitvoering Stedelijke vernieuwing

Deze brief is onder nr. 2 toegevoegd aan dossier 30136 - Herstructurering en uitvoering Stedelijke vernieuwing.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Herstructurering en uitvoering Stedelijke vernieuwing; Brief minister bij het aanbieden van de Tijdelijke regeling impulsbudget stedelijke vernieuwing 2005 
Document­datum 31-05-2005
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST87140
Kenmerk 30136, nr. 2
Van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2004–2005

30 136

Herstructurering en uitvoering Stedelijke vernieuwing

Nr. 2

BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 31 mei 2005

Hierbij zend ik u ter kennisname de Tijdelijke regeling impulsbudget stedelijke vernieuwing 2005.1 De uitvoering van de regeling heb ikreeds ter hand genomen.

Met deze regeling wordt uitwerking gegeven aan artikel 20 van de Wet stedelijke vernieuwing. Deze regelt dat de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) bij wijze van uitzonderlijke en tijdelijke stimulans subsidie kan verstrekken voor maatregelen op het gebied van de stedelijke vernieuwing volgens bij of krachtens algemene maatregel van bestuur of, indien spoed vereist is, bij ministeriële regeling gegeven regels. Van de laatste mogelijkheid heb ikgebruikgemaakt.

De regeling geldt, gelet op het in de wet geformuleerde vereiste van spoed voor het maken van ministeriële regelingen, alleen voor het jaar 2005 en is beperkt tot de vier grote steden (G4). Ik acht het, met het oog op de voortgang in de stedelijke vernieuwing, van belang dat in ieder geval de G4 reeds in 2005 subsidieaanvragen kunnen indienen.

De inzet van impulsgeld is gericht op het opheffen van knelpunten en het benutten van versnellingsmogelijkheden in de uitvoering van de stedelijke vernieuwing, in met name de prioritaire wijken («56-wijken aanpak»). Hierover heb iku onder meer in de brief over de voortgang van de uitvoering van het Actieprogramma Herstructurering, inclusief de 56-wijkenaan-pak(Tweede Kamer, vergaderjaar 2003–2004, 29 200 XI, nr. 136) geïnformeerd.

1 Ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer.

Voor het jaar 2006 en eventuele latere jaren zal verdeling van de middelen plaatsvinden op basis van een algemene maatregel van bestuur en zal geen sprake zijn van een beperking tot de G4. Op deze AMvB is een voorhangprocedure van toepassing.

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, S. M. Dekker

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.