Brief minister bij overzicht leeftijdsgrenzen in wet- en regelgeving t.a.v. arbeid, beroep, en beroepsonderwijs - Gelijke behandeling op grond van leeftijd bij arbeid, beroep en beroepsonderwijs (Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd bij de arbeid)

Deze brief is onder nr. 30 toegevoegd aan wetsvoorstel 28170 - Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd bij de arbeid i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Gelijke behandeling op grond van leeftijd bij arbeid, beroep en beroepsonderwijs (Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd bij de arbeid); Brief minister bij overzicht leeftijdsgrenzen in wet- en regelgeving t.a.v. arbeid, beroep, en beroepsonderwijs 
Document­datum 19-01-2005
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST83578
Kenmerk 28170, nr. 30
Van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2004–2005

28 170

Gelijke behandeling op grond van leeftijd bij arbeid, beroep en beroepsonderwijs (Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd bij de arbeid)

Nr. 30

BRIEF VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 19 januari 2005

In antwoord op uw bovengenoemde brief ontvangt u hierbij het overzicht1 van leeftijdsgrenzen in wet- en regelgeving van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op het terrein van arbeid, beroep en beroepsonderwijs (december 2004).

In het overzicht treft u de argumenten voor de objectieve rechtvaardiging van de in het overzicht voorkomende leeftijdsgrenzen aan.

Wat betreft de wet- en regelgeving van de overige ministeries heb ik mijn collega’s verzocht om u uiterlijk op 1 april 2005 in te lichten over de argumenten, die de in het overzicht voorkomende leeftijdsgrenzen rechtvaardigen.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, A. J. de Geus

1 Ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.