Brief minister over de aanpak ten aanzien van privacy in de DBC-systematiek - Invoering Diagnose Behandeling Combinaties (DBCs)

Deze brief is onder nr. 2 toegevoegd aan dossier 29248 - Invoering Diagnose Behandeling Combinaties (DBCs).

1.

Kerngegevens

Officiële titel Invoering Diagnose Behandeling Combinaties (DBCs); Brief minister over de aanpak ten aanzien van privacy in de DBC-systematiek 
Document­datum 23-02-2004
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST74667
Kenmerk 29248, nr. 2
Van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2003–2004

29 248

Invoering Diagnose Behandeling Combinaties (DBCs)

Nr. 2

BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 23 februari 2004

Tijdens het Algemeen Overleg over Diagnose Behandeling Combinaties (DBCs) d.d. 11 december 2003 (Kamerstuk 28 439/29 200 XVI, nr. 4) heb ik toegezegd om vooruitlopend op een algemene voortgangsrapportage in april over de DBC-invoering, een beschrijving van het thema privacy in de DBC-systematiek toe te zenden. De afgelopen maanden is veel aandacht geschonken aan dit onderwerp. Gelet op de nauwe betrokkenheid van het College bescherming persoonsgegevens (CBP) bijdit onderwerp, heeft dit geresulteerd in een gezamenlijke brief van het CBP en het ministerie van VWS aan de veldpartijen. Ik stuur u bij deze een afschrift van deze brief.1

De brief beschrijft de gezamenlijke aanpak van het ministerie van VWS en het CBP ten aanzien van privacy in de DBC-systematiek. Deze aanpak houdt een werkwijze voor uitwisseling van persoonsgebonden informatie en wet- en regelgeving in. Voor de algemene beschrijving van de DBC systematiek verwijs ik u naar de brief over de gefaseerde invoering van de DBCs d.d. 10 oktober 2003.

De gezamenlijke aanpak maakt dat de invoering van de DBC-systematiek op 1 juli 2004 niet belemmerd wordt door privacy-aspecten. De declaratie van de segment B-DBCs vindt volledig gespecificeerd plaats. Vervolgens wordt in overleg met alle betrokkenen een definitieve werkwijze ontwikkeld. Deze nieuw te ontwikkelen systematiek zal operationeel moeten zijn voordat het segment van de vrije prijsonderhandelingen wordt uitgebreid.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, J. F. Hoogervorst

1 Ter inzage gelegd bijhet Centraal Informatiepunt Tweede Kamer.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.