Brief minister over de zogenoemde EG-Nitraatrichtlijn - Structuurverandering varkenshouderij

Deze brief is onder nr. 2 toegevoegd aan dossier 25448 - Structuurverandering varkenshouderij.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Structuurverandering varkenshouderij; Brief minister over de zogenoemde EG-Nitraatrichtlijn 
Document­datum 12-11-1997
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST25665
Kenmerk 25448, nr. 2
Van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 1997–1998

25 448

Structuurverandering varkenshouderij

Nr. 2

BRIEF VAN DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER EN VISSERIJ

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

’s-Gravenhage, 12 november 1997

In de regeling van werkzaamheden d.d. 11 november 1997 zijn vragen gesteld door de leden Vos (GroenLinks) en Van Ardenne (CDA) naar aanleiding van berichtgeving over de opvattingen van de Commissie van Europese Gemeenschappen over de herstructureringsplannen, mede in het licht van de zogenoemde EG-Nitraatrichtlijn. In antwoord daarop bericht ik u als volgt.

In de memorie van toelichting bij het voorstel voor de Wet herstructurering varkenshouderij zal uitgebreid worden ingegaan op de EG-rechtelijke aspecten en in het bijzonder op de noodzaak van de maatregelen ter verwezenlijking van de doelstellingen van de EG-Nitraatrichtlijn. Het gaat om aanvullende maatregelen als bedoeld in artikel 5, vijfde lid, van die richtlijn. Een en ander leidt niet tot een andere vorm van het wetsvoorstel en evenmin tot differentiatie bij de doorvoering van de maatregelen tussen concentratiegebieden en niet-concentratiegebieden. Ook is het niet noodzakelijk andere veehouderijsectoren in de maatregelen te betrekken. Het op korte termijn bij de Commissie van de Europese Gemeenschappen in te dienen Actieprogramma zal aan de Kamer worden toegezonden.

Op het overleg met het bedrijfsleven zal zowel in de memorie van toelichting als in de beantwoording van de reeds gestelde schriftelijke kamervragen naar aanleiding van de brief van de Tweede Kamer der Staten-Generaal van 10 juli 1997 inzake de herstructurering van de varkenshouderij (kamerstukken II 1996–1997, 25 448, nr. 1) worden ingegaan.

De Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, J. J. van Aartsen

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.