30588 NL - wetsvoorstel
Wet op het hoger onderwijs en onderzoek

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 8 juni 2006 ingediend door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Van der Hoeven i, en de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Rutte i.

 

Dit voorstel is gebaseerd op de overweging, dat het wenselijk is het hoger onderwijs en het onderzoek ruimte te geven voor innovatie en in te kunnen spelen op maatschappelijke en economische ontwikkelingen; dat het wenselijk is dat de rijksoverheid de instellingen voor hoger onderwijs en onderzoek op een terughoudende wijze aanstuurt; dat die terughoudendheid mede mogelijk is vanwege de grotere invloed en de versterkte positie van docenten en onderzoekers, studenten en overige maatschappelijk belanghebbenden; dat tegelijkertijd de instellingen een onmisbaar element van de kennisinfrastructuur zijn als context waarbinnen onderwijs en onderzoek plaatsvinden; dat het wenselijk is dat de wetgeving voor het hoger onderwijs en het onderzoek vereenvoudigd wordt; dat in verband daarmee de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek dient te worden ingetrokken en te worden vervangen door een nieuwe wettelijke regeling voor het hoger onderwijs en het onderzoek.

1.

Volledige titel

Vaststelling van een nieuwe regeling voor het hoger onderwijs en het onderzoek (Wet op het hoger onderwijs en onderzoek)

2.

Nota's van wijziging en amendementen

Bij dit wetsvoorstel is een nota van wijziging en een nota van verbetering ingediend.

3.

Documenten

(9 stuks)

2 8 juni 2006, koninklijke boodschap, nr. 1     KST98147
Koninklijke boodschap
publicatie: 16 juni 2006
 
2 8 juni 2006, voorstel van wet, nr. 2     KST98148
Voorstel van wet
publicatie: 16 juni 2006
 
2 8 juni 2006, memorie van toelichting, nr. 3     KST98149
Memorie van toelichting
publicatie: 16 juni 2006
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.