Wij JULIANA, bij - Goedkeuring van de op 20 augustus 1971 te Washington tot stand gekomen Overeenkomst inzake de Internationale Organisatie voor Telecommunicatiesatellieten "INTELSAT", met Bijlagen, en de daarbij behorende Exploitatie-overeenkomst, met Bijlage (Trb. 1972, 65)

Nr. 2

Wij bieden U hiernevens ter overweging aan een ontwerp van Rijkswet tot goedkeuring van de op 20 augustus 1971 te Washington tot stand gekomen Overeenkomst inzake de Internationale Organisatie voor Telecommunicatiesatellieten „IN-TELSAT", met Bijlagen, en de daarbij behorende Exploitatie-overeenkomst, met Bijlage (Trb. 1972, 65).

De toelichtende memorie, die het Wetsontwerp vergezelt, bevat de gronden waarop het rust.

En hiermede bevelen Wij U in Godes heilige bescherming.

Porto Ercole, 17 juli 1972.

JULIANA.

WIJ JULIANA, BIJ DE GRATIE GODS, KONINGIN DER NEDER-LANDEN, PRINSES VAN ORANJE-NASSAU, ENZ., ENZ., ENZ. Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten: Alzo Wij in overweging genomen hebben, dat de op 20 augustus 1971 te Washington tot stand gekomen Overeenkomst inzake de Internationale Organisatie voor Telecommunicatiesatellieten „INTELSAT", met Bijlagen, en de daarbij behoren-de Exploitatie-overeenkomst, met Bijlage (Trb. 1972, 65) ingevolge artikel 60, tweede lid, van de Grondwet de goedkeuring der Staten-Generaal behoeven alvorens te kunnen worden bekrachtigd, onderscheidenlijk in werking te kunnen treden;

Zo is het dat Wij, de Raad van State van het Koninkrijk gehoord en met gemeen overleg der Staten-Generaal, de bepalingen van het Statuut voor het Koninkrijk in acht genomen, hebben goedgevonden en verstaan, gelijk Wij goedvinden en verstaan bij deze:

Artikel 1. De op 20 augustus 1971 te Washington tot stand gekomen Overeenkomst inzake de Internationale Organisatie voor Telecommunicatiesatellieten, met Bijlagen, waarvan de Engelse en de Franse tekst, en de vertaling in het Nederlands, zijn geplaatst in Trb. 1972, 65, wordt goedgekeurd voor het gehele Koninkrijk.

Artikel 2. De bij de in artikel 1 genoemde Overeenkomst behorende Exploitatie-overeenkomst, met Bijlage, waarvan de Engelse en de Franse tekst, en de vertaling in het Nederlands, eveneens zijn geplaatst in Trb. 1972, 65, wordt goedgekeurd voor het gehele Koninkrijk.

Artikel 3. Deze Rijkswet treedt in werking met ingang van de dag na heden.

Lasten en bevelen, dat deze Rijkswet in het Staatsblad, het Gouvernementsblad van Suriname en het Publicatieblad van de Nederlandse Antillen zal worden geplaatst en dat alle ministeriële Departementen, Autoriteiten, Colleges en Ambtenaren, wie zulks aangaat, aan de nauwkeurige uitvoering de hand zullen houden.

Gegeven

De Minister van Verkeer en Waterstaat, Aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal, de Staten van Suriname, de Staten van de Nederlandse Antillen.

De Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, De Minister van Economische Zaken,

11913 (R 863) 1-3

(2 vel)