Ontwerp van wet - Machtiging tot oprichting van de Stichting maatschappelijke discussie energiebeleid

Nr. 2

ONTWERP VAN WET

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten: Alzo Wij in overweging genomen hebben, dat het wenselijk is dat de Staat tot oprichting overgaat van de Stichting maatschappelijke discussie energiebeleid en dat daartoe ingevolge artikel 40 van de Comptabiliteitswet 1976 (Stb. 671) machtiging bij de wet is vereist; Zo is het, dat Wij, de Raad van State gehoord, en met gemeen overleg der Staten-Generaal, hebben goedgevonden en verstaan, gelijk Wij goedvinden en verstaan bij deze:

Artikel 1. Onze Minister van Economische Zaken wordt gemachtigd tot oprichting van de Stichting maatschappelijke discussie energiebeleid, die ten doel heeft het werk van de Stuurgroep maatschappelijke discussie energiebeleid te ondersteunen.

Artikel 2. Het Rijk is aansprakelijk voor schulden van de Stichting welke na haar liquidatie als rechtspersoon mochten overblijven.

S-EZ

2 vel

Tweede Kamer, zitting 1981 -1982, 17415, nrs. 1-4

Lasten en bevelen, dat deze in het Staatsblad zal worden geplaatst, en dat alle ministeriƫle departementen, autoriteiten, colleges en ambtenaren wie zulks aangaat, aan de nauwkeurige uitvoering de hand zullen houden.

Gegeven

De Minister van Economische Zaken, Tweede Kamer, zitting 1981 -1982, 17415, nrs. 1-4