Voorstel van wet - Vermindering van af te dragen loonbelasting bij loon voor speur- en ontwikkelingswerk (Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk)

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten: Alzo Wij in overweging genomen hebben, dat het wenselijk is speur-en ontwikkelingswerk te bevorderen door het verlenen van een tegemoetkoming in de daaraan verbonden loonkosten door middel van een vermindering van de af te dragen loonbelasting; Zo is het, dat Wij, de Raad van State gehoord, en met gemeen overleg der Staten-Generaal, hebben goedgevonden en verstaan, gelijk Wij goedvinden en verstaan bij deze:

Artikel 1

  • In deze wet en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder: a. onderneming: een onderneming in de zin van de Wet op de inkomstenbelasting 1964 of de Wet op de vennootschapsbelasting 1969; b. fiscale eenheid: een eenheid in de zin van de artikelen 15 en 15a van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969; c. inhoudingsplichtige: hetgeen daaronder wordt verstaan voor de heffing van de loonbelasting;

S-BEL

315390F ISSN0921 -7371 Sdu Uitgeverij Plantijnstraat 's Gravenhage 1993